Så var då ett nytt spännande år här! Vi börjar med att prova att öppna upp vår wiki mera så att man inte behöver registrera sig och logga in för att redigera eller skapa nya sidor. Detta för att göra det lite enklare för alla intresserade att bidra med innehåll på wikin.


Problemen med att öppna upp för annonym redigering är främst två: Dels vandalism av sidor men inloggningskravet hindrar tillväxttakten på en wiki då kravet registrering och inloggning kan upplevas som jobbigt. Om nu vandalism skulle ske så är det är relativt enkelt att backa tillbaka förändringar som inte är önskvärda i Mediawiki. Om man tittar på undersökningar som gjorts om vandalism på Wikipedia så är det 4,6% av sidorna som drabbas i genomsnitt vilket jag kan tycka är ganska lite. Det andra bekymret är spam-robotar. Detta är ett växande problem på nätet, som ibland syns i bloggkommentarer och forum i form av reklamlänkar. För att försvåra det för spammarna har jag idag installerat ett tillägg (s k extension) på wikin. Detta kallas reCAPTCHA och är nu igång och kräver att man skriver två ord som visas för att kunna spara och gäller enbart de som inte är inloggade. Jag hoppas att detta ska gå bra!  

Nästa steg i tänket kring "öppenheten" är att vi vill förenkla processen att gå med på projektslistan där nu referensgruppen är med. Alla intresserade är nu välkomna att få vara med på listan och delta i projektet! Detta har nu fixats genom att intresserade kan registrera sig via formuläret under menyn här på projektsbloggen för att gå med Projektlistan.

 

God Fortsättning till er alla  :-)

/Jörgen

Powered by Joomla - free Software released under the GNU/GPL License
Template by a4joomla released under CC-BY-NC-SA.