Fix.IT 2015Vår jubileumstårta den 27/9. Bild: glokala.se

Sedan ett par år tillbaka så har en återkommande workshop med fokus på den praktiska digitala delen av tillvaron kallad Fix.IT funnits på Glokala som man kan läsa mer om här och här. Dessa workshops var på tisdagseftermiddagar och blev 34 till antalet under 2016 där deltagare och personal från olika kurser och projekt inom Glokala var med. I slutet av september firades den hundrade träffen sedan start med tårta till alla som var med, se mer på glokala.se.

Som tidigare så var det mest installation av programvaror på både datorer, surfplattor och telefoner som var det mest vanliga uppgiften som förekom, t ex installerades det fria operativsystemet Linux Mint 8 gånger och Avast Free Antivirus vid ca 9 tillfällen.

Likt de föregående årens träffar så har träffarna dokumenterats löpande på en wiki-sida på http://glokala.se/fix.it med syftet att dels ha koll på vad som gjorts men även med förhoppningen om att de lösningar vi kommit fram till ska komma andra till nytta då innehållet är öppet på nätet. Arkiv-sidan för 2016 med detaljerade uppgifter på utmaningarna och dess lösningar finns här:
http://wiki.folkbildning.net/glokala/Fix.IT/2016

Stort tack till alla som var med!


Statistik över Fix.IT 2016

  • Antal genomförda workshops: 34 st varav 3 på distans, ytterligare 3 st planerade blev inställda.
  • Totalt antal enskilda deltagare: 57 st från olika kurser, projekt och föreningar med Glokala-anknytning.
  • Unika deltagare som varit med minst en gång under året: Alex, Ali, Alireza, Anders, Aynur, Baris, Besima, Cono, Esbjörn, Fia, Gisela, Gittan, Graciella, Göte, Hilda, Imad, Ingemar, Isabella, Jennifer, Jenny, Jens, Johanna, Jörgen, Kajsa, Kamil, Kim, Klara, Lena, Linus, Lisa N, Lisbeth, Magdalena, Mahmmoud, Malin, Marcos, Margit, Maria, Marie, Meliha, Mervis, Micke, Mona, Monica, Mustafa, Nada, Neda, Niklas, Ola, Oskar, Robin, Sebastian, Seima, Senad, Teneal, Verner, Viveka, och Zabi.
  • Antal lösta problem totalt: ca 127 stPowered by Joomla - free Software released under the GNU/GPL License
Template by a4joomla released under CC-BY-NC-SA.