Fix.IT 2015
Fix.IT löser it-bekymmer. Bild: CC-BY JorgenQ

Under 2014 så startades en ny typ av workshops kallade Fix.IT på Glokala som man kan läsa om här. Dessa träffar det första året blev 29 till antalet och fortsatte vidare. Andra året 2015 så blev det totalt 38 träffar på tisdagseftermiddagarna med deltagare och personal från olika kurser och projekt inom Glokala. Likt det första året så var det mest installation av programvaror på både datorer, surfplattor och telefoner som var det mest vanliga uppgiften som förekom.

Alla träffar har dokumenterats löpande på en wiki-sida på http://glokala.se/fix.it med syftet att dels ha koll på vad som gjorts men även med förhoppningen om att de lösningar vi kommit fram till ska komma andra till nytta då innehållet är öppet på nätet. Arkiv-sidan för 2015 med detaljerade uppgifter på utmaningarna och dess lösningar finns här: http://wiki.folkbildning.net/glokala/Fix.IT/2015


Statistik över Fix.IT 2015

  • Antal genomförda workshops: 38 st varav 1 på distans, ytterligare 2 st planerade blev inställda.
  • Totalt antal enskilda deltagare: 53 st från 4 olika kurser.
  • Unika deltagare som varit med minst en gång under året: Abdalla, Alen, Anders, Annica, Anton, Aynur, Baris, Besima, Christoffer, David, Diar, Dung, Elin, Elisabeth, Emil, Emma, Erik, Esbjörn, Fatuma, Fia, Florencia, Gloria, Göte, Ingemar J, Inger, Jenny, Jens, Johanna B, Jörgen, Kim, Kitabu, Krister, Madeleine, Magnus, Maleka, Malin, Marie, Marina, Mattias, Micke, Neda, Noori, Rahmaa, Sabina, Said, Saima, Sara, Sead, Sven, Therese, Viktor, Viveka, och Wolfgang.
  • Antal lösta problem totalt: ca 120 stPowered by Joomla - free Software released under the GNU/GPL License
Template by a4joomla released under CC-BY-NC-SA.