220px-Wikipedia-logoMan kunde få möjligheten att lära din mer om Wikipedia onsdagen den 23/5 på Trycketriet på Rolfsgatan 7B i Malmö. Detta var ett seminarie med tidigare ordföranden i Wikimedia Sverige och författaren Lennart Guldbrandsson.

 

En 8 min intervjuv som spelades in innan seminariet av TV-Malmö finns här:


Vi sände även seminariet på Bambuser som kunde ses på Glokala.se både live (som någon enstaka såg) när det pågick, och för senare uppspelning (just nu har ca ett 40-tal visningar skett). En inspelning gjordes även av TV-Malmö av hela seminariet och har sänts vid många tillfällen under hela sommaren som når ca 100.000 hushåll i Malmö-regionen.

 

Ladda ner PDF-Flyer: Seminarie_Wikipedia_20120523.pdf

SÅ FUNKAR WIKIPEDIA - 2012-05-23

Wikipedia som startade 2001 är en självklarhet för de flesta, har mer än 400 miljoner unika besökare varje månad, och växer med många hundratals ord varje minut dygnet runt. Idag finns Wikipedia på mer än 250 språk och är världens största uppslagsverk med 3,8 milj. innehållssidor som byggts upp av många miljoner användare tillsammans. Svenskspråkiga Wikipedia har just nu 438 774 artiklar och 262 707 användare varav 99 administratörer. Men hur är det möjligt och
hur funkar det?

Möt Lennart Guldbrandsson, som skrivit boken Så fungerar Wikipedia och grundare av Wikimedia Sverige, den officiella Wikipedia-föreningen i Sverige. Bland hans övriga verk finns handboken Manusförfattarens guide, fotoboken Ur arkitektens arkiv och komedifilmen Plastpappa.

PLATS: PÅ TRYCKERIET:
ROLFSGATAN 7 b, MALMÖ
KL 13.30 & 18.00

Seminariet arrangeras av Glokala Folkhögskolan genom stöd av Folkbildningsrådet genom projektet Fria Wikin inom Flexibelt lärande och fortbildningsprojektet Folkhögskola 2.0 genom stöd av Europeiska Socialfonden och genomförs i samarbete med Skånes Fria Tidning och Frivilligcentra i Malmö och är gratis. Anmälan krävs ej. Mer information på glokala.se

Powered by Joomla - free Software released under the GNU/GPL License
Template by a4joomla released under CC-BY-NC-SA.