I förra månaden lämnades en ny projektansökan inom Flexibelt lärande in till Folkbildningsrådet och är vidareutveckling av FFPG. Vi håller tummarna att den går igenom och besked kommer mot slutet av året :-)

Mer info kommer därefter!

/Jörgen

Den senaste månaden tillbaka har jag nu försökt samla ihop projektet inför slutredovisningen. Jag har nu uppdaterat ISO-filen där undermappen Info har nya och ändrade dokument, bl a slutredovisningen som man annars även kan ladda ner direkt som PDF här. Vad som hänt annars: Den 27 maj var Ulrika Knutsson från Folkbildningsrådet nere i Malmö och gjorde en Bambuser-sändning för nättidningen Re:flex om Glokalas två FlexLärprojekt. Vi provade att först spela in ute i köksträdgården vid Sofielunds Folketshus om Livs projekt Bambuser och Återsvinnlarna men det blåste för mycket så ljudet blev katastrofalt dåligt. Så vi flyttade in i studion och tog om Livs intervju som ligger ute nu. När det var min tur om FFPG så dippade ljudet extremt så denna inspelning blev tyvärr oanvändbar, så vi fick träffas igen den 16 juni då Ulrika vara nere igen på den internationella folkbildningskonferensen A World Worth Living In på Stadionmässan i Malmö. Denna intervju kommer att läggas ut på Re:flex under hösten.

Läs mer: Sista månaden och slutredovisning

Lars som är med i referensgruppen för FFPG, har på Kvarnbys IT-blogg gjort en trevlig screencast med hjälp av programmet gtk-recordmydesktop om hur man kan arbeta med arbetsytor i Ubuntu. Bra och översiktligt!

Läs mer: Kvarnby Folkhögskola visar upp finesser i Ubuntu

Efter ett inspirerande seminarie i Köpehamn om Moodle så har jag och min kollega Esbjörn börjat utforska denna fria lärplattform de senaste veckorna inför en ny kurs i permakultur-design som Glokala startar i sommar. Vi fick bägge höra att mycket förbättingar gjorts i version 2.0 och att communityn hade ökat rejät i popularitet de senaste åren, vilket gjorde oss nyfikna och vi beslöt oss för att prova. En mera utförlig reflektion kring våra erfarenheter kommer senare på denna blogg och antagligen på wikin.

Idag har det lagts upp en översiktssida över alla guider som producertas och ligger nu på wikin. Detta efter ett tips från min projektmentor Ola efter vårt senaste Skype-möte. Hoppas det är lite enklare att hitta nu och jag inser att en allmän struktur-städing kanske är på sin plats då det kanske upplevs som lite rörigt...

/J

I förra veckan fick jag ett uppdrag. Det var en webbplats som slutat att fungera pga att webbhotellet hade uppgraderat systemet och hemsidorna behövde skriptspråket PHP och databasmotorn MySQL för att fungera. Nu uppdaterades inte sidan längre, systemet var så pass gammalt att det inte underhålls längre, men innehållet behövdes i arkiveringssyfte.

Lösningen var att göra om hela sajten till "vanliga" statiska HTML-sidor. Hur detta gjordes finns nu på wikin.

/Jörgen

Idag är det formell deadline för alla projekt inom Folkbildningens Öppna Lärresurser. Jag har nu sammaställt allt material på en CD-skiva på 150 MB med allt som projektet hittills skapat.

En skivavbild av CD-skivan för nedladdning som man själv kan bränna ut finns nu här.

Materialet kommer så snart de nya Pedagogiska Resurssidona är klara att finnas tillgängliga där i ett mera klart skick, men sajt-releasen har drabbats av förseningar.

/Jörgen

Det har blivit mycket GIMP de senaste veckorna. Nu var det återträff med Grundvux B och denna gång tittade vi på hur man fixar till fotodis i bilder. Jag använde en gammal övning som ursprungligen gjordes till en kurs för folkhögskolepersonal på Sundsgården i november 2009. Samma bild på kaffepaketet från Wikimedia laddades ner och vi körde på auto-nivå för att förbättra bilden. Alla körde övningen och jag upplevde det som att det gick bra. Dock var det två sega datorer som inte gick så bra men löstes snabbt genom att sitta två och två.

Läs mer: Mera GIMP och hur man fixar fotodis med Grundvux B

Powered by Joomla - free Software released under the GNU/GPL License
Template by a4joomla released under CC-BY-NC-SA.