StenMånga av datorerna som donerats till Fri-IT genom åren används idag av deltagarna på InfoKooperativet. Både på arbetsplatserna men även ibland hemma hos de deltagare som av olika anledningar inte haft dator hemma.  Infokooperativet är en anpassad arbetsplats på Västanforsgatan 21b i Malmö där människor möts i projekt och uppdrag för integrerat arbete och socialt företagande. En stor del av verksamheten är arbetsträning där deltagarna skaffar dig nya kunskaper för att ta ditt första steg på väg mot arbete efter en lång tids arbetslöshet och kanske sjukskrivning.

Användningen av datorerna i övrigt prioriteras till ideella föreningar som har utåtriktad verksamhet i Malmö och då främst i området Södra Innerstaden, Sofielund, Seved, och privatpersoner som har anknytning till verksamheter inom detta område.

Fördelningen till nya mottagare var beroende på tillgång till datorer vi hade fått från våra donatorer och kunde därför variera. Sedan vi upphört med den öppna verksamheten på Jespersgatan, där vi hade en datorverkstad, så tog det lite mer tid men vi fortsatte fram till december 2010.

BeatboxEtt exempel på ett lite annorlunda användningsområde var när vi samarbetade med konstnärer som gjorde konstverk av de datorerna vi fått från donatorer. De gamla gråa datorlådorna blev konst och turnerade runt en tid på olika evenemang och utställningar, där ett av dessa konstverk av konstnären Zack numera finns permanent på stadsdelsbiblioteket Garaget.


För att se fler exempel på mottagare av datorer så klicka på länken exempel.

Powered by Joomla - free Software released under the GNU/GPL License
Template by a4joomla released under CC-BY-NC-SA.